Historiaa

Timi2.jpg

Ensimmäinen cockerspanielimme Timi

Cockerin nähdessä on sydän aina sykähtänyt. 90-luvun alussa, silloisen poikaystävän naapurista juoksi tervehtimään pieni blue roan cockerinarttu ja voi sanoa, että se juoksi suoraan sydämeeni. Sellainen oli saatava itselle ja sillä tiellä ollaan yhä.

Pian meille saapuikin ensimmäinen cockeriuros Karlux Sea Bird, Timi. Timi opetti paljon cockereista ja vei syvemmälle cockerimaailmaan. Timin kanssa opeteltiin näyttelyn saloja, joka oli todella haastavaa aloittelijalle villin uroksen kanssa. Timin kanssa palattiin kehiin vetetaanina ja itse hieman jo kokeneempana ja se saavuttikin melko nopeasti muotovalion arvon. Timillä oli D-lonkat, joten sitä ei käytetty siitokseen

Timille hankittiin kaveriksi toinen uros, Sweetie-Pie Lovepotion, suloinen, pieni tumma blue uros. Busse jäi kivesvikaiseksi, mutta vietti rakastettua kotikoiran elämää ja sai olla ihanan turkkinsa kanssa trimmaus opettajana.

Ensimmäinen narttu tuli myös Karlux kennelistä, orange roan Karlux Hot Story, Jenni. Narttu, joka keksi aina kepposia ja oli luonteeltaan mitä ihanin. Jenni synnytti kennelin ensimmäiset pennut vuonna 1997. Valitettavasti pentue jäi sen ainoaksi, kantoaikana todetun nivustyrän vuoksi. Jenni sain neljä poikaa, josta kotiin/sijoitukseen jäi mustavalkoinen Jenlin Friendly Look, joka sai myöhemmin pennut Macyn, Jenlin Romantic Dreamsin kanssa.

Jennin jäädessä pois siitoksesta, tuli toinen narttumme Benchmark kennelistä. Myös orange roan, Benchmark Hot Stuff, Jasmin. Oman arvonsa tunteva rouva, joka on perittänyt monta hyvää jäljestäjää ja jälkeläiset ovat saavuttaneet myös näyttelymestystä.

Nämä kaksi vahvaa narttua elää nyt Jenlin koirien sukutauluissa. Jennin nimestä keksittiin myös kennelnimi. Nyt kotona olevat nuorimmat, Pippa ja Clara on viidennessä polvessa omia kasvatteja.

Jasujenni.jpg

Jasmin ja Jenni vuonna 1997

Pentueita meille syntyy1-2 vuodessa. Pentujen kanssa vietetään paljon aikaa niiden ollessa vielä täällä kasvtuskodissa ja ne kasvavat sisätiloissa ihmisten parissa. Pyrin kasvattamaan hyväluonteisia ja tietysti mahdollisimman terveitä cockereita. Mitään harrastuspakkoa en kasvateilleni aseta. Pääasia on, että niitä rakastetaan täysillä ja ne saavat hyvän ja asianmukaisen hoidon. Olen onnellinen, että kuitenkin moni on löytänyt sen oman lajinsa kasvattini kanssa ja vielä hyvällä menestyksellä.

Kasvateissani on tähän mennessä (20 pentuetta, 117 pentua)

13 muotovaliota (yksi ulkomailla)

5 kansainvälistä muotovaliota

9 jälkivaliota

2 jäljestys käyttövaliota

Sekä useita sertivoittajia ja nuorissa monta lupaavaa jäljestäjää ja näyttelylupasta, joille toivotan paljon onnea tulevaisuuteen.

Sain kennelliiton Vuolasvirta palkinnon ansiokkaasta kasvatustyöstä vuonna 2009.

Kaikki kasvattini koiranetissä